Astrolojinin kesin kökenleri ne zaman ortaya çıktığı tam olarak bilinmese de yazılı tarihin varlığından bu yana mevcut bir sistemdir. Arkeolojik buluntularda çok eski medeniyetlerin gök cisimlerini gözlemlediği ve bunları taşlara kazıdığı eldeki bilgilerde vardır. Bilinen en eski buluntular bizi Mezopotamya’ya götürmektedir. Astrolojinin ilk temelini atan kavim Kaldelilerdir. İ.Ö 2000-İ.Ö 311 yılları arasında hüküm sürdükleri bilinir. Çok eski ve kadim bir millet olan Kaldeliler Satürn’e kadar olan gezegenleri çıplak gözle gözlemlemişlerdir.
Babil döneminde ise çok ciddi çalışmalar yapılmıştır. Gezegen döngülerini hesaplamışlar ve geleceğe dair kehanetlerde bulunmuşlardır. Bir takvim oluşturmuşlardır. Babilde bulunan Baru rahipleri ilk astrologlardandır diyebiliriz. Evreni, doğayı ve yaratılışı anlamak için insan varoluşundan bu yana çeşitli bilgiler, metotlar, yöntemler kullanmıştır. Astroloji de bu metotların başında gelir. Doğa olaylarından çok korkan ilk insanlar bunu anlamaya çalışmış ve gökyüzünü gözlemlemişlerdir. Gökyüzü ve yıldızlar her zaman merak konusu olmuştur.
Mezopotamya’da değişen hâkim sınıfla birlikte bu astroloji bilgileri Babillilerden Perslere oradan Mısır ve Yunan medeniyetlerine kadar ulaşmıştır. Eski Mısırda Firavunlar da astrolojiye ilgi duymuştur. Hatta o kadar ki piramitlerin inşası Orion takımyıldızına göre yapılmıştır. Antik Yunan ve Roma döneminde ise evren ve içinde yaşayan unsur insanın varlığı merak konusu olmaya devam etmiştir. Doğayı, doğa olaylarını anlamaya çalışırken gökyüzünü, yıldızları, mevsim döngülerini inceleme metotları geliştirmeye başlamışlardır. Antik Yunanda mitolojiyle gezegenler birleştirilmiş, Tanrıların özellikleri gezegenlere atfedilmiştir. Helenistik dönemde İskenderiye tam bir bilgi merkezi haline gelmiştir. Bunun dışında Babilli bir gökbilimci Berossus tarafından Kos adasında ilk astroloji okulu açılmıştır. İ.Ö 1.yyda bilinen en eski doğum haritası Nemrut dağının zirvesindeki Aslanlı Horoskoptur. Daha sonrasında M.S. 100-170 li yıllarda Cladius Ptolemy(Batlamyus) gelir. Meşhur Tetrabiblos eseri bugün Klasik astroloji dalında hala kullanılan çok önemli bir kaynaktır. Astroloji, çok eski zamanlardan beri saray ilmi olarak bilinir. Rahiplerin Kral ve Kraliçelere geleceğe dair kehanette bulunması amacıyla kullanılıyormuş. Daha sonrasında halk arasında yayılmaya başlamış.